Da! Disney angažirao ženu da usmjerava * Mulan * Live-Action Remake

Kada je Disney najavio da je napravio live-action verziju Mulan, bili smo oduševljeni – i malo skeptični. U današnjoj burnoj kulturi trebamo vidjeti snažnije filmove o ženama i manjinama, ali mnogi su se razumno bojali da će Disney bijeliti Mulan. Uostalom, Hollywood ima povijest biranja bijelih glumaca za igranje azijskih ili pola azijskih likova. Dakle, kada je anonimni pisac, koji ide po imenu Angry Asian Man, objavio komad koji je zahtijevao spec. Skriptu Mulan bili bijeli muški olovo, bili smo razočarani i nadali se da to nije istina.

Sretno, postoje neke dobre vijesti o projektu: Disney je ovog tjedna najavio da će ravnateljica voditi Mulan remake. Nevjerojatno, zar ne? Prema Hollywood Reporter, Disney je izabrala Niki Caro da predvodi film nakon razmatranja nekoliko drugih, uključujući azijske voditelje Ang Lee i Jiang Wen. Naravno, bilo bi još bolje da je Disney angažirao azijsku ženu da upravlja projektom, ali činjenica da je Bill Kong s Hong Kongom izvršni producent Mulan pomaže osigurati da će cast biti ispravno. (THR također izvještava o tome Mulan proizvođači usredotočuju svoje napore ulaska u Kinu, još jedan veliki znak.)

Caroov dosadašnji rad ukazuje na to Mulan bit će u dobrim rukama. Njen film 2005. godine, Sjeverna zemlja, zaradio je dvije nominacije za Oscara, i Jessica Chastain, zvijezda Carove najnovijeg filma, Supruga Zookeepera, nedavno je pohvalio ravnatelja za održavanje atmosfere na postavljenoj rodnoj uključenosti. Caro će biti druga žena u povijesti koja će usmjeriti film s proračunom od više od 100 milijuna dolara. (Prva je Ava DuVernay, za nadolazeće Boli u vremenu.Ovdje, ovdje!

Mulan je predviđen za puštanje 2018, i sada imamo velike nade! Nemojte nas pustiti Disney. Svaki jadnik 90-ih godina na svijetu gleda.