GOP kongresnik kaže kako bi izazvao žene senatora u dvoboj – ako su bili ljudi

Ažuriraj: Senator Susan Collins iz Mainea je uhvaćen na vrućem mikrofonu koji govori o komentarima reputacije Blake Farentholda o tome kako je izazov za dvoboj, a ona nije imala ništa lijepo reći. “Jeste li vidjeli onu koja me izazvala u dvoboju?” pitala je Senator Demokratskog Rhode Islanda Jack Reed.

“Vjerujte mi, znate zašto vas je izazvao u dvoboju jer ste mogli pobijediti sranje od njega”, odgovorio je Reed.

Collins se nije tamo zaustavio. “Tako je neprivlačan, nevjerojatno je”, rekla je. “Jeste li vidjeli njegovu sliku u pidžami pored ove zečice, Playboyove zečice?”


Senat je na rasporedu da danas glasuje o GOP-ovom planu zdravstvene zaštite – čak i ako je ono o čemu točno glasaju otajstvo. Nakon ranih pokušaja zamjene Zakona o prihvatljivoj skrbi, senator Mitch McConnell predložio je glasovanje kako bi je jednostavno ukinuo. Ali zahvaljujući prigovorima tri republikanske ženske senatore, Susan Collins iz Maine, Lise Murkowski iz Alaska i Shelley Moore Capito iz Zapadne Virginije – taj je plan također blokiran – barem privremeno.

Iako je zaustavljanje zakona koji bi ostavio 32 milijuna ljudi bez zdravstvenog osiguranja, aplaudirali su milijuni Amerikanaca, jedan član GOP-a Zastupničkog doma je počeo uvrijediti. Da, u intervjuu prošlog tjedna, kongestičar Texasa Blake Farenthold izjavio je na radijskoj postaji 1440 KEYS da je “apsolutno odvratan” da republikanci u Senatu još nisu prošli zakon o zdravstvenoj zaštiti. Posebno je nazvao “neke senatkinje sa sjeveroistoka” i dodao da “ako je to bio tip iz Južnog Teksasa, mogao bih ga zamoliti da izađe van i podigne ovaj Aron Burr stilu”.

Prvo: Prva stvar: Farentholdova izjava bila je netočno netočna: samo jedna od tih žena iz Senata je sa sjeveroistoka Susan Collins (zadnji smo provjerili, West Virginia i Alaska nisu bili u tom dijelu zemlje). Drugo, mnogo muškaraca u Senatu također je zalazilo na svojim glasovima. Zapravo, bili su senatori Mike Lee i Jerry Moran (od Utah i Kentucky) koji su prošlog tjedna zaustavili ukidanje i zamjenu napora. Farenthold izgleda očigledno tiho u pogledu mogućnosti dvobojanja bilo kojeg od tih dvojica gospoda. I na kraju, teško je dobiti savjete o tome što je “apsolutno odvratno” od čovjeka koji je, kako je istaknuo The Cut, optužen za seksualno uznemiravanje bivšeg člana osoblja, jednom je registrirao internetsku domenu “blow-me.org” u njegovo ime, te je glasovao da razbije Ured državne etike.

Dovoljno je loše da su Collins, Murkowski i Capito suočeni s naporima napada na internetu kako bi se javno suprotstavljali nacrtu koji bi naškodio njihovim biračima, ali je prezirno da se moraju baviti asininskim primjedbama kolega zakonodavca. A ako to Farenthold kaže o zakonodavcima žene, zamislite što bi rekao o stotinama tisuća aktivista i organizatora žene diljem zemlje koje su neumorno radile kako bi osigurali da plan Senata GOP-a ne postane zakon.