Bivši supermodel Janice Dickinson upravo je dao snažnu svjedočanstvo protiv Billa Cosbyja

Reality TV zvijezda i bivši supermodel Janice Dickinson stupili su pred žiri u Pennsylvaniji u četvrtak četvrtog dana ponovnog suđenja komičara Billa Cosbya na tri slučaja agresivnog nepristojnog napada. (Prvo suđenje proglaseno je prošlog ljeta zbog neuspjeha sudske presude.)

Na štandu je Dickinson opisao incident u kojem tvrdi da je komičar Bill Cosby silovao u hotelskoj sali u jezero Tahoe 1982. godine.

Dickinson, koji je sada 63, javno je izjavio o svojim optužbama protiv Cosbya u prošlosti, rekavši kako je drogirao i silovao kad je imala 27 godina. Prema The New York Times, Dickinson je opisala ono što je s tog susreta sjećala žirija, tvrdeći kako je Cosby seksualno napadala nakon što joj je dala tabletu za koju je vjerovala da je za menstrualne grčeve. “Osjećao je miris poput cigare i espressa i njegovog mirisa tijela”, opisao je.

Prema CNN-u, Dickinson je rekla da se onesvijestila i probudila se u bolovima. Na štandu je rekla da se suočila s Cosbyjem i rekla mu: “Želite li objasniti što se dogodilo sinoć, jer to nije bilo super?” CNN izvješća rekla je u svjedočenju: “Htio sam ga udariti, želio sam ga udariti u lice.”

The New York Times izvještava da je Cosbyjev branitelj Tom Mesereau prekomjerno ispitivao Dickinson i pitao o odlomcima iz knjige iz 2002. godine, koji ne uključuju detalje o navodnom napadu. “Rekao si priču poroti danas da je potpuno drugačija od knjige”, rekao je, prema The New York Times. “Stvorili ste stvari kako biste dobili plaću.”

Dickinson je svjedočio da su njezini izdavači savjetovali da napusti napad iz pravnih razloga, objašnjavajući: “Uzmi poetsku licencu u onome što radiš, danas sam na Bibliji pod zakletvom.”

Dickinson je jedna od najcjenjenijih žena koje su optužile Cosbyja za seksualno zlostavljanje; 35 žena prethodno je podijelila priče New York časopis u ovoj aktualnoj raspravi donio je žena po imenu Andrea Constand, koja kaže da je Cosby drogiran i napadnuta je u siječnju 2004. Nekoliko medija je primijetilo da za razliku od prvog suđenja, ponovno suđenje počelo je u post- metu okruženju, kako zemlja računa s široko rasprostranjenim optužbama za seksualno zlostavljanje u Hollywoodu.