Ovaj uznemirujući znanstveni eksperiment pokazuje samo koliko je vaš skupni šminker doista istinito

Mi to dobivamo: kada pronađete savršenu šminku, bez obzira je li to savršena boja crvenog ruževa ili ne-pahuljaste maskarne koja vas čini kao da nosiš krivotvorine, to je primamljivo da se objesim na njega dok ne istekne. Uostalom, zamjena stare ili istječe šminke svakih nekoliko mjeseci je skupo, pa nije iznenađujuće da je jedna studija utvrdila da je 98 posto žena koristilo makeup nakon isteka datuma isteka.

Ali kad primjenite staru maskaru ili ruž za usne, također primjenjujete sve bakterije koje su na njemu rastu dok se zijevaju na dnu vaše šminke za šminku. Bez obzira na koji ste robnu marku kupili ili koliko ćete potrošiti na svoje proizvode, to će se dogoditi.

Redditor Semicolon_Expected zadržao je nekoliko proizvoda u njihovoj ljepoti skriveno dobro prošlosti kada su trebali prestati koristiti ih. Znajući da su definitivno istekli, Semicolon_Expected odlučio ih je obrisati u zdjelicu Petri kako bi vidio kakve bi se bakterije pojavile. Objavili su rezultate na subredditu za Makeup Addiction, a fotografije su prilično velike.

“Zato sam zamahnuo moju staru Revlon Colorstay na Petrijevu zdjelicu, boju s jedne strane i bistru s druge strane i ostavio ga 3 dana”, napisao je Semicolon_Expected.

FOTO: Reddit polučinak_Expected

Kao što vidite na slici iznad, stari tekući ruž je počeo razvijati vrlo vidljive bakterije nakon samo nekoliko dana. “Ovo je ono što je bilo poraslo nakon 3 dana. Bio sam iznenađen što je tako mnogo rastao, jer su druge kulture koje sam sklupčavale imale više rastrgan rast i ne tako velike kolonije u tako kratkom vremenu bez inkubacije”, napisao je Semicolon_Expected.

Također su objavili sliku neke petogodišnje maskarne, rekavši: “Iz izgleda toga, ima mnogo više kolonija, ali manje rasta.”

Semicolon_ Expected također je imao objašnjenje za ono što točno vidimo: “Bakterije rastu u hranjivim bogatim sredinama, a agar ploče su hranjiva bogata sredina. Svaka kolonija predstavlja barem jednu bakteriju koja se reproducira kako bi formirala svoju malu obitelj, tako da ploča pokazuje aproksimacija bakterijske populacije na staroj maskaru. ” Opet, to će se dogoditi bez obzira na marku šminke koju kupujete.

FOTO: PROIZVODA SEMICOLON_EXPECTED

Jedan upozorenje: oni primijetiti da je tehnika preplitanja za ovaj test bila manjkava i da bi zapravo moglo biti mnogo više bakterija nego što se pojavilo u posudi. Bilo kako bilo, ew. Neki komentatori napisali su da očekuju rast bakterija daleko gore, ali osobno smo sigurni da smo vidjeli ono što nam je potrebno.

Mikrobiolog Jason Tetro izjavio je za Glamur da “kada se neprestano uronite u kozmetičke proizvode, uvodite bakterije.” Dakle, svaki put kad primijenite proizvod, podižete bakterije na licu i dodate je u proizvod. To je svakako razlog da se obratite pažnju na one datume isteka.

U slučaju da niste sigurni kako reći kada istekne kozmetički proizvod, postoji nekoliko stvari koje morate imati na umu. Kao pravilo, maskara istječe nakon tri mjeseca. A kada ste u nedoumici, proizvodi imaju mali pokazatelj na ambalaži koju ste možda propustili. Izgleda kao mali staklenjak s brojem koji označava broj mjeseci koje ste imali nakon otvaranja sve dok ne postane loš.

Naučeno je: važno je zapamtiti kada ste kupili šminku kako biste mogli pratiti koliko je star – jer definitivno ne želite ništa slično bakterijama Semicolon_Expected je porastao na vašoj koži.

Povezane priče:

  • Super-bruto stvari skrivaju u vašoj ljepoti

  • Postoji jednostavan način da saznate jesu li vaši proizvodi za ljepotu istekli

  • 9 Maskarskih pogrešaka koje trebate zaustaviti