10 savjeta za boju kose koju nikada prije niste čuli

Svijet kose nije sasvim jasan i kad ste u salonu, vjerojatno ste napravili 15 velikih životnih odluka (i pogrešaka – izbjegavajte ih kao kugu). Koji salon biste trebali ići ? Koja sjena? Folije? Ombre? Balayage? Zatim, kada imate savršenu hladovinu, održavanje može biti isto toliko bogatstvo. Zatražili smo stručnjake za svoje najugodnije savjete koji će nam uštedjeti vrijeme, novac i uređaj za sve, a da blijedi izgled bude svjež. Evo što smo naučili:

1. Čuda se ne događaju preko noći.
Promjena boja kose se transformira. Zato, kad jednom odlučite da želite promijeniti kosu, čekanje da se čarolija dogodi, može biti malo zujanje. No, Tracey Cunningham, poznati koloristi i Redkenov kreativni savjetnik za boju, kaže da je jedan od najčešćih boja mitova da se drastične promjene mogu dogoditi u jednoj saloni. “Moram objasniti klijentima i sljedbenicima društvenih medija da, primjerice, da plavuša Khloéa Kardashiana ima vremena i predanost “, kaže ona. “Coloristi nemaju čarobni štapić. Ako želite veliku promjenu, možda ćete morati posjetiti više od jednog salona – pogotovo ako želite zadržati zdravu kosu.

2. Boja kose uvijek ne uzrokuje oštećenu kosu.
Možete imati previše dobre stvari, kaže Kari Hill, L’Oréal Paris Celebrity Colorist. Hill često vidi klijente koji su kondicionirani kod kuće s maskama za kosu i tretmanima kako bi nadoknadili vidljiva oštećenja. Razmislite o teksturi vaše kose – osjeća li se normalno? Je li još uvijek sjajna? Vi ne trebate napraviti noćno duboko kondicioniranje. Zapravo, “ako ste crvenokosa, crnka ili druga boja s jednim procesom, previše često možete čak izblijediti kosu”, kaže Hill. navedeno!

3. Ulagati u slatki šešir.
Svi znamo važnost održavanja kod kuće, ali zapamtite: sunce vani može promijeniti vašu trendenu lavandu u mutno sivo ili ubiti bilo koju dimenziju u plavoj kosi. Ići na plažu? Pokriti. To. gore.

4. Pazite da vaš colorist razumije jedinstvenu teksturu vaše kose.
“Kovrčava, zamršena kosa može biti osjetljivija”, kaže Hill. U međuvremenu, “tamna, ravna kosa može izdržati više od ostalih tekstura kose [i također može biti ludo teško olakšati]. “Boja utječe na svaku glavu kose drugačije, tako da se formula treba prilagoditi ako je tvoja suha, osjetljiva, porozna ili otporna (čitaj: teško bojati). Ako je vaš prvi put u salonu, podijelite prošla iskustva s bojama vašeg kolorista prije nego što on ili ona udari u zdjelu za miješanje.

5. Rezervirajte svoju boju nakon svoj rez.
Vaš bi kolorist trebao raditi s novim šišanjem – inače ste upravo uložili puno novaca kako bi imali svježi naglasak na pod. Hill je čak dodao novu uslugu koja joj se naziva “obrnuto djelomično” kako bi nadoknadila kada klijenti pogrešno rasporeduju unatrag i izgube svježu boju.

FOTO: Mark Leibowitz; Dizajn: Natalie Long

6. Dolazite u salon sa svakodnevnom kosom.
“Boja kose bi trebala odražavati vaš stil života”, kaže Ashley Reeves, kolorist u Frédéric Fekkai u Dallasu. “Korisno je dobiti osjećaj stila klijenta svakodnevno.” Jeste li tip s niskom razinom održavanja koji samo jednom godišnje postavlja salonski sastanak? Vaš kolorist može vam pomoći da odlučite želite li zaista željeti promjenu koja će zahtijevati četiri sata stolnog vremena svaki mjesec.

7. Preskočite razbistrite šampone.
Bilo bi nevjerojatan ako su klijenti ostali daleko od kućnih tretmana koji su trebali ukloniti nakupljanje s kose, kaže Hill. Ako vaš colorist ne daje formulu prilagođenu vašoj kosi, izbjegavajte jasno: oni mogu biti sušenje i boja trake. Pročitajte ovaj vodič za boju kose kod kuće kako biste se upoznali sa što raditi i što ne napraviti.

8. Fotografija nije uvijek vrijedna 1000 riječi.
Iako Hill kaže kako joj fotografija i njezini klijenti “na istoj stranici”, veliki kolorist će napraviti prijedloge na temelju vašeg tonusa kože i što je najbolje za vašu kosu. Drugim riječima, nemojte očekivati ​​da ćete ostaviti baš kao što je Blake Lively. “To je optimalno kad završimo sastanak na pola puta između njihove fotografije i mojih prijedloga za ono što je najbolje”, kaže Hill.

9. Balayage je trendi, ali možda nije najbolje za vašu kosu.
Balayage versus folija ističe svibanj izgledaju super različiti, ali možete dobiti iznenađujuće slične rezultate s obje, kaže Hill. Jedno važno razmatranje: Balyageov postupak prijave slikarstva na slobodan način znači da je potrebna veća količina peroksida u boji. Ako je vaša kosa slaba, držite se folije – zahtijevaju manje oštećene kemikalije i, jer brže ošišavaju kosu, bjelilo je na kosi za manje vremena.

10. Instagramova kosa nije stvarna.
Bez obzira koliko volite svoju ploču Pinterest, Reeves naglašava da su fotografije pronađene na društvenim medijima filtrirane ili izmijenjene, što znači da željena boja nije nužno ostvariva IRL. “Boja kose može izgledati drugačije u svojoj kupaonici, vani, u vašoj kuhinji”, kaže Reeves, “Pravi ton se najbolje identificira u prirodnom svjetlu.”

Za više savjeta o svim vašim potrebama za kosu, ne propustite:
-13 Cool Updos Kratke kose djevojke mogu se povući
-Najbolji prasci za oblik lica
-8 loše navike koje stvaraju kosu