Otišao sam od plave do plave i tinejdžeri su me pohvalili

Fotografija ljubaznošću Sable Yong

Već više od godinu dana bio sam član koji je nosio karticu s platinastim bijelim klubom. U ovom trenutku moja izbijeljena kosa postala je konačni aspekt mog osobnog estetskog – čak i dijela mog osjećaja identiteta. No, istodobno, jedan od zabavnih dijelova o platinastoj plavoj kosi je da je u osnovi prazan platno za prebacivanje u bilo koju boju kose ili ton koji osjećam kao da nosi.

Cue Colorista, sustav boja L’Oreal Paris koji obećava lagane, bistre živake boja jednorog koji se ispiru za dva tjedna ili manje. Zasigurno sam bio zaintrigiran, pogotovo jer je paleta boja izgledala moderno i sofisticirano. Osim toga, postoji jasna mješavina koja vam omogućuje personaliziranje sjene, gurajući ga prema trendovskim pastelima.

Osobno, oduvijek sam volio ideju o dlake na Rainbow Fishu: nešto poput prelijevanja i izvanzemaljske poput #mermaidhair, ali glupa i čeličnija. U mom umu, ovaj mumija boja će se mijenjati ovisno o tome kako ga svjetlost udari, baš kao i akvarelna knjižica riba. Zato sam zgrabio kutiju od Plave, Indigo, Clear, i Aqua, i počela bojati.

FOTO: Sable Yong

Fotografija ljubaznošću Sable Yong

Nedjeljno poslijepodne: Test Strand

Izbjeljivanje moje platnene plavu kosu ostavilo ga je jako porozno. To znači da pigmenti mogu apsorbirati više puta u nekim područjima od drugih, što rezultira nejasnim efektom. To nije loša stvar, ovisno o vrsti izgleda za koji idete. Ali želio sam raditi s mojom bijelom kosom, a ne s njom – dakle konceptom ribljih vaga – i prilagoditi primjenu mojih tri odabrane boje u skladu s tim.

Odsjekao sam neke brave iz podslojeva moje kose i počeo umirati male trake. Drago mi je što sam učinio jer, kao što se sumnja, moja kosa je preuzela više pigmenta nego što sam prvotno očekivao. Indigo se pojavio više ljubičast, Plava se pojavila plavo-ljubičasta (također sam pokušao miješati Indigo + Clear, što je rezultiralo sličnim rezultatima). Aqua je izgledao prilično spot-on, ali još zasićenije. Upotrijebio sam Colorista Fading Shampoo na plavoj testnoj traci kako bih vidio kako će reagirati i, bingo: izvukao je dovoljno pigmenta da je izgledalo mnogo češasto plavo.

Ponedjeljak ujutro: Dan boja

Postavio sam trgovinu u svojoj kupaonici i otišao u grad s plavom i vodom. Polazeći od nižih slojeva, krenuo sam prema gore, slikajući slojeve plave, zatim aqua, a zatim plavu aqua ombre na gornji sloj.

Zaboravila sam samo koliko dlake imam (puno i gusta) pa sam pokušao raditi što brže što sam mogao u prozoru vremena obrade. Dovoljno je reći, do trenutka kada sam stigla do najviših slojeva, dno je vjerojatno bilo barinirano barem sat vremena. Imao sam tu ideju u leđima misli kad sam krenuo, shvativši da je najdublja sjena bila ispod sloja. Nakon ispiranja, glava mi je bila super živa vatra ljubičaste i električne plave boje. Kao, stvarno živopisan – mislim više Vegas, manje plave lagune. Nije bilo iznenađujuće jer sam ostavio stvari na putu duže nego što sam htjela. Ups.

FOTO: Sable Yong

Fotografija ljubaznošću Sable Yong

Kasnije tog dana: The Fade Out

Stoga sam davao šampon Colorista Fading koji mi je stavljao glavu u bogatu pastelnu plavu kupolu i ispiranje. Svojim je bojama, prema imenu, izblijedjelo oko 10% – dajući mu lijepu, čvrstu maglicu, poput sunca izbijeljenog neuna. Lijepo!

Utorak: Test-driving Ovaj novi ‘Do

Nisam nikome rekla da bojim cijelu glavu u osnovi BLUE, tako da je dio zabave došao na mjesta koja su dolazila na zbor “WHOA”. Također, dobio sam puno komplimenata od tinejdžera na ulici o tome koliko mi je sjajna kosa izgleda-komplimente u najvišem obliku jer tinejdžeri, kao što svi znaju, nemilosrdni su. Osim toga, budući da je moja cijela glava u osnovi sasvim drugačija boja, primijetio sam da moj ton kože izgleda preplanuo i užaren. Ja stvarno volim način na koji ja izgledam bez šminke više s ovim haircolor. Dodatna šminka čita me skoro kazališna, pa sam sretna što ću svaliti na malo naglašavajućeg i toniranog balzam za usne i učiniti s njom. Tko je znao da plava kosa može biti toliko niska za održavanje?

Utorak navečer: Još jednom, s Aqua

Možda sam zakačen da vidim sve kuteve i dimenzije na svoj novi izgled, ali odlučio sam dodati još Aqua u najviši sloj moje kose blizu korijena, nadajući se da će gurati za plavim nego purpurnim tonom. Ovaj put sam se zaglavio na pravilo od 15 minuta. Postignuti su plavi ciljevi.

Još jedan puder sa šamponom koji nestaje, a ja sam na putu do moje izvorne ideje Rainbow Fish – ali malo više punk. Još jedan šampon ili dva, a ja ću biti na pravom putu do prave magle plave boje. S obzirom na to kako ja općenito oprati kosu dva do tri puta tjedno vrhovima, nijanse plave boje mogu biti samo moj kasno zimski izgled.